Förskollärare till förskolan på Skattunge Friskola 


Ort: Skattungbyn, Orsa kommun 

Antal platser: 1 

Yrke: Förskollärare  

Sista ansökningsdag 2019-10-05 

 


Skattunge Friskola (ekonomisk förening) är en liten byskola med tillhörande fritidshem och förskola, i Orsa Kommun. Hela verksamheten har ca 35 barn. Skolan präglas av trygghet och trivsel, samt att stimulera elevens kreativitet, behov av rörelse, fantasi, nyfikenhet, lust att lära och egna förmågor. Skolan håller hög kvalitet tack vare ett engagerat och skickligt lärarlag, och har genomgående fått goda betyg av Skolinspektionen, samt nöjda elever och föräldrar.  

Skattunge Friskola är profilerad mot friluftsliv och positiva möten med naturen. Vi drar nytta av de vackra omgivningarna och den direkta närheten till skog, vatten och vildmark. Naturen användes både som klassrum och inspirationskälla. 

Skolan har tillagningskök och personalen lagar god mat från grunden.  

Skattungbyn med sina ca 320 invånare ligger vackert belägen med hisnande utsikt över de böljande blå bergen i Finnmarken. Byn är känd för sitt aktiva liv, med medlemsägd matbutik, byutvecklingsförening, folkhögskolekurs i odling och hållbar livsföring, närhet till friluftsliv och mängder med kulturevenemang och gemenskap! Friskolan fyller en ovärderlig roll i byns liv, och har en nära samverkan med byn i övrigt. 

Skattunge Friskola har drivit skolan sedan 2010, och i augusti 2019 tog Friskolan även över förskola och fritidshem, som tidigare drivits i Kommunal regi. Vi söker därför dig, som vill vara med och forma och utveckla den utökade verksamheten! 

 

Beskrivning 

Skattunge Friskola har till hösten ca 6-8 barn i förskolan. Vi söker dig som är utbildad förskollärare, eller är intresserad av att läsa till förskollärare, och som vill vara med och driva den nya verksamheten. Den nystartade förskolan stöds av en erfaren mentor. 


Arbetsuppgifter

Att forma och driva verksamhet i förskolan. Du kommer också att arbeta några timmar i veckan i skolans fritidshem. Vi lägger stor vikt vid att du som personal ska vara med och forma verksamheten, och ha medinflytande. Du ingår i arbetslaget av lärare, som du regelbundet träffar på arbetslagsmöte. Eftersom det är en liten skola kommer du att behöva vara inställd på att hoppa in där det behövs. Vi lägger stor vikt vid samarbete och samverkan med hela skolan, det är så vi kan få en liten skola att blomstra. 


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, gärna med några års erfarenhet av arbete på förskola. Vi är även intresserade av sökande som planerar att läsa till förskollärare parallellt med deltids (?) arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 


Villkor 

Deltid/heltid enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader, sedan tillsvidareanställning. Friskolan har kollektivavtal. Månadslön. 

 

Tillträde: 2019-09-16 eller enligt överenskommelse 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

För frågor: Carolina Andersson, Friskolans styrelse  073-7850986 eller rektor Kristina West 070-3948512 

 

Ansök via mail till: 

Rektor Kristina West 070-3948512 

rektor@skattungefriskola.se