Förskollärare och barnskötare till förskolan

Ort: Skattungbyn, Orsa kommun

Antal platser: 2

Yrke: Förskollärare och förskollärare/barnskötare

Sista ansökningsdag 2019-04-30

Skattunge Friskola (ekonomisk förening) är en liten byskola med fritidshem och förskola i Orsa Kommun. Hela verksamheten har ca 35 barn. Skolan präglas av trygghet och trivsel, samt att stimulera elevens kreativitet, behov av rörelse, fantasi, nyfikenhet, lust att lära och egna förmågor. Skolan håller hög kvalitet tack vare ett engagerat och skickligt lärarlag, och har genomgående fått goda betyg av Skolinspektionen, samt nöjda elever och föräldrar.

Skattunge Friskola är profilerad mot friluftsliv och positiva möten med naturen. Vi drar nytta av de vackra omgivningarna och den direkta närheten till skog, vatten och vildmark. Naturen användes både som klassrum och inspirationskälla.

Skolan har tillagningskök och personalen lagar god mat från grunden.

Skattungbyn med sina ca 320 invånare ligger vackert belägen med hisnande utsikt över de böljande blå bergen i Finnmarken. Byn är känd för sitt aktiva liv, med medlemsägd matbutik, byutvecklingsförening, folkhögskolekurs i odling och hållbar livsföring, närhet till friluftsliv och mängder med kulturevenemang och gemenskap! Friskolan fyller en ovärderlig roll i byns liv, och har en nära samverkan med byn i övrigt.

Skattunge Friskola har drivit skolan sedan 2010, och till hösten 2019 tar Friskolan även över förskola och fritidshem, som tidigare drivits i Kommunal regi. Vi söker därför dig, som vill vara med och forma och utveckla den utökade verksamheten!

Beskrivning

Skattunge Friskola har till hösten ca 6-8 barn i förskolan. Vi söker dig som är utbildad förskollärare och som är intresserad av att vara med och driva den nya verksamheten. Vi söker en person som kan verka som förskollärare med utökat verksamhetsansvar, samt en förskollärare/barnskötare.

Arbetsuppgifter

Att forma och driva verksamhet i förskolan. Du kommer också att arbeta några timmar i veckan i skolans fritidshem. Vi lägger stor vikt vid att du som personal ska vara med och forma verksamheten, och ha medinflytande. Du ingår i arbetslaget av lärare, som du regelbundet träffar på arbetslagsmöte. Eftersom det är en liten skola kommer du att behöva vara inställd på att hoppa in där det behövs. Vi lägger stor vikt vid samarbete och samverkan med hela skolan, det är så vi kan få en liten skola att blomstra.

Kvalifikationer

Vi söker en person som kan verka som förskollärare med utökat verksamhetsansvar, samt en förskollärare/barnskötare. Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller barnskötare med barnskötarutbildning, gärna med några års erfarenhet av arbete på förskola. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Deltid/heltid enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader, sedan tillsvidareanställning. Friskolan har kollektivavtal. Månadslön.

Tillträde: 2019-08-01 eller enligt överenskommelse

Rekryteringen påbörjas innan annonstidens slut.

Välkommen med din ansökan!

För frågor: Carolina Andersson, Friskolans styrelse  073-7850986 eller Eva Nordfjell, samordnare för rekryteringsprocessen 076-1250812

Ansök via mail till:

Rektor Kristina West 070-3948512

rektor@skattungefriskola.se

Fritidspedagog/grundlärare med inriktning mot fritidshem till Skattungbyns Friskola

Ort: Skattungbyn, Orsa kommun

Antal platser: 1

Yrke: Fritidspedagog/grundlärare med inriktning mot fritidshem

Sista ansökningsdag 2019-04-30

Skattunge Friskola är profilerad mot friluftsliv och positiva möten med naturen. Vi drar nytta av de vackra omgivningarna och den direkta närheten till skog, vatten och vildmark. Naturen används både som klassrum och inspirationskälla.

Skolan har tillagningskök och personalen lagar god mat från grunden.

Skattunge Friskola har drivit skolan sedan 2010, och till hösten 2019 tar Friskolan även över förskola och fritidshem, som tidigare drivits i kommunal regi. Vi söker därför dig, som vill vara med och forma och utveckla den utökade verksamheten!

Beskrivning

Skattunge Friskola har till hösten ca 16 barn i fritidshem. Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog/grundlärare med inriktning mot fritidshem och som är intresserad av att vara med och forma verksamheten i Friskolans regi.

Arbetsuppgifter

Att bygga upp och driva verksamheten i fritidshemmet. Du kommer också att arbeta några timmar i veckan i förskolan. Vi lägger stor vikt vid att du som personal ska vara med och forma verksamheten, och ha medinflytande. Du ingår i arbetslaget av lärare, som du regelbundet träffar på arbetslagsmöte. Eftersom det är en liten skola kommer du att behöva vara inställd på att hoppa in där det behövs. Vi lägger stor vikt vid samarbete och samverkan med hela skolan, det är så vi kan få en liten skola att blomstra.

Kvalifikationer

Utbildad fritidspedagog/grundlärare med inriktning mot fritidshem och/eller erfarenhet av arbete på fritidshem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillträde: 2019-08-01 eller enligt överenskommelse

Rekryteringen påbörjas innan annonstidens slut. Välkommen med din ansökan!

För frågor: Carolina Andersson, Friskolans styrelse 073-7850986, Eva Nordfjell, samordnare för rekryteringsprocessen 076-1250812

Ansökan via mail till:

Rektor Kristina West 070-3948512